Crveno meso
Zbog svog nutritivnog i senzorskog kvaliteta ali i zbog različitih mogućnosti pripreme, crveno meso je veoma zastupljeno u sredstvima ponude ugostiteljskih objekata, a METRO je za sve ljubitelje ove vrste mesa pripremio bogat izbor. Posetite naše distributivne centre i odaberite uvek sveže meso iz našeg širokog asortimana.

Svinjsko meso
Svinja se u Srbiji gaji kao domaća životinja. Uzgaja se isključivo zbog mesa i mesnih prerađevina. Najzastupljenije rase su pjetren, jorkšir, landras. U uzrastu od 5-6 meseci svinja postiže kilažu od 100 -120kg i idealna je u tom uzrastu za klanje. Svinjske polutke se klasifikuju po “SEUROP“ klasifikaciji, po sadržaju mesa u trupu i debljini leđne slanine.
Juneće meso
Juneće meso se dobija klanjem krava koje nisu mlađe od 6 meseci i starije od 30 meseci, kao i bikova koji nisu mlađi od 6 meseci i stariji od 18 meseci, odnosno težine od 380kg do 450kg.
Juneće meso zastupljeno i omiljeno u ishrani. Bogato je proteinima, vitaminima B grupe i mineralima. Od svih vrsta mesa najbogatija je gvožđem
Teleće meso
U našim METRO objektima možete naći svežu i kvalitetnu teletinu uvezenu iz Holandije.
Jagnjeće meso
Jagnjeće meso se smatra delikatesom, i u Srbiji se priprema za velike praznike i slave. Zahvaljujući nutritivnom sastavu predstavlja vitalni deo kvalitetne ishrane. Sadrži veliku količinu gvožđa, vitamine grupe B, tiamian (B1), riboflavina (B2). Meke teksture, veoma prijatnog mirisa i ukusa ovo meso je izuzetno cenjeno u profesionalnim tradicionalnim i modernism kuhinjama.
Praseće meso
U našim METRO prodavnicama možete naći kvalitetno domaće sveže praseće meso, kao i zamrznuto iz Španije.
Odležalo meso i specijalni raseci
Odležavanje mesa do 14 dana se vrši u kontrolisanim uslovima, enzimi u govedini s vremenom polako razbijaju mišiće i kao rezultat daju mesu mekoću i nežniju strukturu u poređenju sa klasičnim odrescima iste vrste mesa.