Meso divljači

Meso divljači je prava poslastica za gastronomske sladokusce. Osim zanimljivog načina pripremanja, divljač je danas vrlo tražena zato sto se ubraja u zdrave vrste mesa izrazito malo masnoće. Meso divljači je visoko vredna namirnica koju posebno odlikuju lako svarljive belančevine, nizak udeo masnoća i holesterola. METRO je za vas spremio odličnu ponudu mesa srne, jelena, divlje svinje, fazana i kunića.

meso divljači

Meso jelena

meso jelena raseci
Meso jelena je blago vlaknasto, intezivno crvene boje slično govedini. Specifičnog je ukusa koji se delimično gubi nakon obrade u “pacu”. Najbolje je za pripremu gulaša. Sadrži gvožđe i sve vitamine u optimalnim odnosima. 

Meso srne

meso srne raseci
Meso srne je omiljeno meso divljači koje sadrži vitamine u optimalnim količinama i relativno povoljan sadržaj gvožđa. Meso je svojstvenog mirisa koji se delimično gubi nakon mariniranja. Najukusnije je pripremljeno na lovački način uz kuvanu palentu i crveno vino.

Meso divlje svinje

divlja svinja raseci
Divlja svinja je predak pitome svinje. Sličnost među njima je u globalu velika, iako su selekcijom divlje svinje dobijene vrste koje se u izvesnom smislu i razlikuju. Meso divlje svinje ima vrlo ukusno, ali krto meso. Dobar je izvor fosfora i selena, kao i vitamina B1.

Meso kunića

meso kunića raseci
Meso kunića je belo, neobičnog i jedinstvenog ukusa, što ga čini izuzetno cenjenim u gastronomiji. Energetska vrednost mesa kunića je relativno niska ali je ono izrazito bogato proteinima. Obzirom da sadrži nizak sadržaj masti i holesterola, prava je poslastica za savremenog čoveka koji teži zdravoj i pravilnoj ishrani. Može se ispeći na roštilju, pripremiti paprikaš, kao i napraviti pašteta.

meso ptica

Fazan je kralj peradi i njegovo meso se smatra najukusnijim. Odlično je za pripremanja mnogobrojnih kulinarskih specijaliteta. Meso ima nizak sadržaj masti i dobar je izvor minerala kao što su gvožđe, cink i selen.

MALA PTICA, VELIKI UŽITAK - Prepelica je najmanja od svih lovnih ptica. Evropska prepelica raste do visine od oko 18cm, a japanska do samo 15cm. Ljudi su uzgajali prepelice još u srednjem veku, ali samo kao ptice pevačice. Tek u 20. veku počele su da se smatraju delikatesom. Njihovo meso ima orašast ukus koji malo podseća na srnetinu. Od svih ptica koje se uzgajaju prepelica ima najveću proporciju belog mesa u odnosu na telesnu težinu, čak do 40 procenata. Zbog nedostatka masnoće ovo meso se često bardira slaninom a sjaqjan prilog uz njega su pečurke, smokve, kruške, dunje ili karamelizovane jabuke. Prepelice su jedine selice među lovnim pticama. U jesen se sele iz Evrope u Severnu Afriku.

Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
SPECIJALIZOVANI KATALOG
PONUDA ZA PROFESIONALNE KUPCE
Asortiman inspirisan Vašim potrebama!  
Saznajte više
meso katalog22
METRO KATALOG
SVE PONUDE NA JEDNOM MESTU
Budite u toku sa aktuelnim ponudama!  
Pogledajte sve kataloge
Action teaser novi katalozi