Meso živine

Meso živine je najčešći izbor mesa pri kupovini, zbog svoje dostupnosti, brzog i lakog spremanja. U našim METRO prodavnicama možete naći širok asortiman svežeg i smrznutog mesa živine. 

meso živine
Sveže živinsko meso
Zamrznuto živinsko meso

Pileće meso

Pileće meso je najzastupljenije u ishrani ljudi i može se spremiti na razne načine. 

pileće meso raseci
Lako je svarljivo sa visoko biološkim vrednostima i optimalnim sadržajem belančevina. Pileće meso obezbeđuje esencijalne proteine i aminokiseline neophodne za pravilan razvoj. U našim METRO prodavnicama možete naći širok asortiman sveže i smrznute piletine, sa i bez kostiju.

Ćureće meso

Ćureće meso se smatra najkvalitetnijim u grupi živinskog mesa zbog visokog procenta proteina, veoma povoljnog aminokiselinskog sastava, niskog sadržaja masti i velikog udela gvožđa, cinka i vitamina B. 

curece meso raseci

VEOMA CENJENO U KULINARSTVU - Asteci koji su nekada živeli na teritoriji današnjeg Meksika uzgajali su ćurke kao kućne ljubimce. Ove ptice u Evropu je doneo Kristofer Kolumbo i one, uz piletinu, predstavljaju vrstu živinskog mesa koja se najčešće priprema. Obično se koristi belo meso bez kože. Kroz sredinu filea prolazi žila koja se pre pripreme uklanja i kao takvi su posebno pogodni za pripremu medaljona i drugih jela po porudžbini. Hladno ćureće meso je popularan sastojak obrok salata.

Pačije meso

SPOLJA HRSKAVA, A SOČNA IZNUTRA - Pačije belo meso se skoro uvek prodaje sa kožicom.

pačije meso raseci
Težina belog mesa mošusne patke naročito je velika i može imati težinu i do 400g, duplo više od uobičajene. Meso se prethodno unakrsno zaseče veoma oštrim nožem, uglavnom se prži ucelo sa kožicom. Ukoliko se kožica premaže medom, dobija se posebno hrskava i ukusna korica. Time se obezbeđuje da ne dođe do skupljanja kožice i promene oblika mesa usled toplote u tiganju, jer se lako može dogoditi da rubovi postanu ravni i prženi dok deblje jezgro ostane sirovo. Takođe, kožicu možete skinuti sa mesa i iseći ga na kockice. Veoma je traženo meso pripremljeno sa mediteranskim biljem kao što su ruzmarin i timijan, pomorandža.

Guščije meso

ZANOSNO VELIKA, ZANOSNO SOČNA - Krupna živina u komadu već sama po- sebi je izazov. Trud se međutim isplati, jer je pečena guska spolja hrskava, unutra sočna a zahvaljujući punjenju izuzetno i ukusna. Za sočno pečenje najčešće se koriste mlade guske od 4 do 6kg. Kvalitetna guska ima bledu kožu bez ostataka perja, fleka i poderotina. Kao i pačetina, i ovo meso se priprema za svečane prilike. 

guščije meso raseci
Guska je zapravo najmasnija živina jer ima karakterističan sloj potkožne masti. Poljaci i Mađari proizvode velike količine gusaka koje tokom tova jedu mnogo više hrane nego ostala živina i prilično su zahtevne dok ne dostignu težinu za klanje. Važno je imati na umu da mlade guske imaju veoma meko meso, ali imaju malo mesa na prsima. Prilikom pripreme ovakvog mesa treba voditi računa da se meso ne presuši tokom pečenja. Podjednako važni kriteri- jumi kvaliteta su potkožna mast i mesnata isturena prsa. Najbolje je odmrzavati zaleđenu gusku u frižideru. Izvadite gusku iz ambalaže, stavite je u posudu koju ćete u frižideru postaviti tako da tečnost iz guske ne dolazi u kontakt sa njenim mesom. Posudu pokrijte providnom prijanjajućom folijom i držite je u frižideru dok se guska ne otopi. Gusku ne treba otapati u mikrotalasnoj pećnici, jer će joj se meso isušiti.
Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
SPECIJALIZOVANI KATALOG
PONUDA ZA PROFESIONALNE KUPCE
Asortiman inspirisan Vašim potrebama!  
Saznajte više
meso katalog22
METRO KATALOG
SVE PONUDE NA JEDNOM MESTU
Budite u toku sa aktuelnim ponudama!  
Pogledajte sve kataloge
Action teaser novi katalozi