METRO HORECA AKADEMIJA

METRO HoReCa Akademija ima za cilj unapređenje kvaliteta gastronomije i poslovanja ugostiteljskih objekata. Naše interaktivne obuke na osnovnom i naprednom nivou polaznicima pružaju teorijska znanja i praktične veštine koje je za kratak vremenski period moguće implementirati u HoReCa poslovanje. Dodatna motivacija tokom pohađanja naših obuka jeste razmena profesionalnih iskustava. Naši instruktori i predavači su profesionalci iz različitih oblasti usko vezanih za temu obuke i njihova znanja i iskustva su različita, ali se njihova ljubav, strast i posvećenost profesiji objedinjuju u prijatnoj atmosferi van dinamične svakodnevice našeg posla.
Očekujemo Vas sa nizom interesantnih profesionalnih tema i obuka.

osnovni nivo

Obuke osnovnog nivoa su namenjene zaposlenima u HoReCa sektoru, mladim šefovima i ljubiteljima hrane koji žele da prošire svoja znanja jasno koncipiranim informacijama i praktičnim veštinama.

Polaznici po završenoj obuci dobijaju elektronsku skriptu i elektronski sertifikat o završenoj obuci.

juneće meso

JUNEĆE MESO / STANDARDNI I ALTERNATIVNI RASECI I UPOTREBA

CENA OBUKE PO POLAZNIKU JE 6.000 dinara. Plaćanje se vrši na mestu obuke gotovinski.

Saznajte više
povrće i začinsko bilje

POVRĆE, ZAČINI I ZAČINSKO BILJE

CENA OBUKE PO POLAZNIKU JE 2.000 dinara. Plaćanje se vrši na mestu obuke gotovinski.

Saznajte više
ribe i plodovi mora

RIBE I PLODOVI MORA

CENA OBUKE PO POLAZNIKU JE 6.000 dinara. Plaćanje se vrši na mestu obuke gotovinski.

Saznajte više
sosovi i dresinzi

FONDOVI, SOSOVI I DRESINZI

CENA OBUKE PO POLAZNIKU JE 2.000 dinara. Plaćanje se vrši na mestu obuke gotovinski.

Saznajte više
svinjsko meso

SVINJSKO MESO / STANDARDNI I ALTERNATIVNI RASECI I UPOTREBA

CENA OBUKE PO POLAZNIKU JE 6.000 dinara. Plaćanje se vrši na mestu obuke gotovinski.

Saznajte više
sir i puter

SIR I PUTER

CENA OBUKE PO POLAZNIKU JE 3.000 dinara. Plaćanje se vrši na mestu obuke gotovinski.

Saznajte više

Napredni nivo

Obuke naprednog nivoa namenjene su vlasnicima objekata, menadžerima i zaposlenima u HoReCa sektoru koji žele da unaprede svoje poslovanje i prošire znanja aktuelnim novinama i tendencijama.

Obuke naprednog nivoa nisu uniformne i moguće je prilagoditi ih potrebama ugostiteljskog objekta.

Polaznici po završenoj obuci dobijaju elektronsku skriptu i elektronski sertifikat o završenoj obuci.

tendencije i trendovi u kulinarstvu

TENDENCIJE I TRENDOVI U KULINARSTVU - TEHNIKE PRIPREME, TOPLOTNE OBRADE I SERVISA HRANE

CENA OBUKE PO POLAZNIKU JE 12.000 dinara. Plaćanje se vrši na mestu obuke gotovinski.
Saznajte više
održivo poslovanje

ODRŽIVO POSLOVANJE KUHINJE I MENADŽMENT OTPADOM OD HRANE

CENA OBUKE PO POLAZNIKU JE 12.000 dinara. Plaćanje se vrši na mestu obuke gotovinski.
Saznajte više
bezbednost hrane

BEZBEDNOST HRANE I PRIMENA HACCP SISTEMA U KUHINJSKOM POSLOVANJU I OZNAČAVANJE NEUPAKOVANE HRANE I HRANE ZA DOSTAVU

CENA OBUKE PO POLAZNIKU JE 12.000 dinara. Plaćanje se vrši na mestu obuke gotovinski.
Saznajte više
Osnovni nivo

JUNEĆE MESO / STANDARDNI I ALTERNATIVNI RASECI I UPOTREBA

juneće meso

Juneće meso je veoma popularno u restoranskom poslovanju zbog svog karakterističnog ukusa i nutritivnih svojstava. Ova vrsta mesa zahteva znanje i stručnost kako bi se pravilno obradilo i pripremilo obzirom na to da svaki deo zbog različitih kvalitativnih svojstava zahteva svoj poseban način pripreme i toplotne obrade.

Tokom ovog treninga imaćete priliku da steknete veštine rasecanja junećeg mesa na komercijalne delove i savladate tehnike sečenja, pripreme i toplotne obrade alternativnih raseka kao što su flank steak, top blade, striploin, picanha, iside skirt i drugi.

Obuka se sastoji iz dva dela:   

  1. Teorijskog u trajanju od 1h    
  2. Praktičnog u trajanju od 5h gde polaznici imaju priliku da upotrebe namirnicu, pripreme je, toplotno obrade i degustiraju jelo 

 

Polaznici po završenoj obuci dobijaju elektronsku skriptu i elektronski sertifikat o završenoj obuci.

Za prisustvo obuci neophodna je kuvarska uniforma i poštovanje svih bezbednosnih propisa.

CENA OBUKE PO POLAZNIKU JE 6.000 dinara.

Plaćanje se vrši gotovinski na mestu održavanja obuke.

Za dodatne informacije nas možete kontaktirati OVDE.

Prijavite se ovde

POVRĆE, ZAČINI I ZAČINSKO BILJE

povrće i začinsko bilje

Povrće je grupa namirnica koju odlikuje sjajan diverzitet, izuzetan nutritivni i senzorski kvalitet. Za raznovrsnost boja, mirisa i ukusa povrća zaslužan je niz makro i mikronutrijenata, odnosno veliki udeo vitamina, minerala i bioaktivnih supstanci. Zbog toga je izuzetno važno ove životne namirnice pravilno obraditi i tretirati u optimalnom temperaturnom režimu kako bi se u što većoj meri sačuvao njihov funkcionalni značaj.

Tokom ovog treninga imaćete priliku da steknete znanja i veštine pripreme i toplotne obrade različitih vrsta povrća. 

Obuka se sastoji iz dva dela:

  1. Teorijskog u trajanju od 1h    
  2. Praktičnog u trajanju od 5h gde polaznici imaju priliku da upotrebe namirnicu, pripreme je, toplotno obrade i degustiraju jelo

 

Polaznici po završenoj obuci dobijaju elektronsku skriptu i elektronski sertifikat o završenoj obuci.

Za prisustvo obuci neophodna je kuvarska uniforma i poštovanje svih bezbednosnih propisa.

CENA OBUKE PO POLAZNIKU JE 2.000 dinara.

Plaćanje se vrši gotovinski na mestu održavanja obuke.

Za dodatne informacije nas možete kontaktirati OVDE.

Prijavite se ovde

RIBE I PLODOVI MORA

ribe i plodovi mora

Ribe i plodovi mora zbog sadržaja proteina i drugih nutrijenata ali i zbog nežne teksture, u profesionalnoj kuhinji zahtevaju poseban tretman. Odgovarajuća priprema i toplotna značajno utiču na ukupan senzorski kvalitet jela od riba i plodova mora.

Tokom ovog treninga imaćete priliku da steknete znanja i veštine pripreme i toplotne obrade različitih vrsta riba i plodova mora.

Obuka se sastoji iz dva dela:

  1. Teorijskog u trajanju od 1h
  2. Praktičnog u trajanju od 5h gde polaznici imaju priliku da upotrebe namirnicu, pripreme je, toplotno obrade i degustiraju jelo

 

Polaznici po završenoj obuci dobijaju elektronsku skriptu i elektronski sertifikat o završenoj obuci.

Za prisustvo obuci neophodna je kuvarska uniforma i poštovanje svih bezbednosnih propisa.

CENA OBUKE PO POLAZNIKU JE 6.000 dinara.

Plaćanje se vrši gotovinski na mestu održavanja obuke.

Za dodatne informacije nas možete kontaktirati OVDE.

Prijavite se ovde

FONDOVI, SOSoVI I DRESINZI

sosovi i dresinzi

Sos može transformisati jednostavno jelo u jedinstveno iskustvo. Osnova dobrog sosa je dobar fond dok odgovarajući povezivač daje željenu teksturu. Izvođenje finalnog sosa zahteva široko poznavnje životnih namirnica, kreativnost i veoma zahtevan sklad ukusa i mirisa.

Tokom ovog treninga imaćete priliku da steknete znanja i veštine pripreme različitih fondova, osnovnih i izvedenih sosova.

Obuka se sastoji iz dva dela:

  1. Teorijskog u trajanju od 1h
  2. Praktičnog u trajanju od 5h gde polaznici imaju priliku da upotrebe namirnicu, pripreme je, toplotno obrade i degustiraju jelo

 

Polaznici po završenoj obuci dobijaju elektronsku skriptu i elektronski sertifikat o završenoj obuci.

Za prisustvo obuci neophodna je kuvarska uniforma i poštovanje svih bezbednosnih propisa.

CENA OBUKE PO POLAZNIKU JE 2.000 dinara.

Plaćanje se vrši gotovinski na mestu održavanja obuke.

Za dodatne informacije nas možete kontaktirati OVDE.

Prijavite se ovde

SVINJSKO MESO / STANDARDNI I ALTERNATIVNI RASECI I UPOTREba

svinjsko meso

Meso svinja je veoma popularno u restoranskom poslovanju zbog svog karakterističnog ukusa i nutritivnih svojstava. Ova vrsta mesa zahteva znanje i stručnost kako bi se pravilno obradilo I pripremilo obzirom na to da svaki deo zbog različitih kvalitativnih svojstava zahteva svoj poseban način pripreme i toplotne obrade.

Tokom ovog treninga imaćete priliku da steknete veštine rasecanja junećeg mesa na komercionalne delove i savladate tehnike sečenja, pripreme i toplotne obrade alternativnih raseka.

Obuka se sastoji iz dva dela:

  1. Teorijskog u trajanju od 1h
  2. Praktičnog u trajanju od 5h gde polaznici imaju priliku da upotrebe namirnicu, pripreme je, toplotno obrade i degustiraju jelo

 

Polaznici po završenoj obuci dobijaju elektronsku skriptu i elektronski sertifikat o završenoj obuci.

Za prisustvo obuci neophodna je kuvarska uniforma i poštovanje svih bezbednosnih propisa.

CENA OBUKE PO POLAZNIKU JE 6.000 dinara.

Plaćanje se vrši gotovinski na mestu održavanja obuke.

Za dodatne informacije nas možete kontaktirati OVDE.

Prijavite se ovde

sir i puter

sir i puter

Zbog svojih višestrukih vrednosti proizvodi od mleka kao što su sir u puter, samostalno ili u sastavu jela, neizostavan  su deo ishrane ljudi a time i ponude gotovo svakog restorana. 

Rezultat viševekovne proizvodnje putera i različitih vrsta sira jeste da taj da ove namirnice mogu biti deo većine dnevnih obroka od predjela do deserta.

Miris, ukus i teksturalna svojstva sira uslovljena su brojnim činiocima kao što su vrste mleka od koje se proizvodi, strter kulture i tehnološki proces proizvodnje ali i način sečenja i prezentacije. 

Tokom ovog treninga imaćete priliku da steknete znanja i veštine neophodne za pravilnu upotrebu, obradu, čuvanje i prezntaciju različitih vrsta sira. 

Obuka se sastoji iz dva dela:

  1. Teorijskog u trajanju od 1h
  2. Praktičnog u trajanju od 5h gde polaznici imaju priliku da upotrebe namirnicu, pripreme je, toplotno obrade i degustiraju jelo

 

Polaznici po završenoj obuci dobijaju elektronsku skriptu i elektronski sertifikat o završenoj obuci.

Za prisustvo obuci neophodna je kuvarska uniforma i poštovanje svih bezbednosnih propisa.

CENA OBUKE PO POLAZNIKU JE 3.000 dinara.

Plaćanje se vrši gotovinski na mestu održavanja obuke.

Za dodatne informacije nas možete kontaktirati OVDE.

Prijavite se ovde
Napredni nivo

TENDENCIJE I TRENDOVI U KULINARSTVU - TEHNIKE PRIPREME, TOPLOTNE OBRADE I SERVISA HRANE

tendencije i trendovi u kulinarstvu

Tendencije u HoReca sektoru svakodnevno se usklađuju sa zahtevima savremenog konzumenta hrane. Uvođenje savremenih tehnika, opreme i procedura tokom skladištenja, pripreme, toplotne obrade i čuvanja hrane značajno može unaprediti vaš operativni proces i uvećati profit.

Tokom ovog treninga imaćete priliku da unapredite znanja i veštine uskladite sa zahtevima savremenog ugostiteljskog tržišta. 

Obuka se sastoji iz dva dela:

  1. Teorijskog u trajanju od 2h
  2. Praktičnog u trajanju od 4h

 

Obuka nije uniformna i moguće je prilagoditi potrebama ugostitetljskog objekta.

 

Polaznici po završenoj obuci dobijaju elektronsku skriptu i elektronski sertifikat o završenoj obuci.

Za prisustvo obuci neophodna je kuvarska uniforma i poštovanje svih bezbednosnih propisa.

CENA OBUKE PO POLAZNIKU JE 12.000 dinara.

Plaćanje se vrši gotovinski na mestu održavanja obuke.

Prijavite se ovde

ODRŽIVO POSLOVANJE KUHINJE I MENADŽMENT OTPADOM OD HRANE

održivo poslovanje

Otpad od hrane je treći po redu najveći izvor štetnih gasova na planeti. Dobra higijenska i dobra proizvođačka praksa značajno mogu doprineti održivom poslovanju zbog čega je uvođenje održivih radnih procesa i procedura od velikog značaja za uspešno pružanje usluga ishrane i pića.

Obuka se sastoji iz dva dela:

  1. Teorijskog u trajanju od 2h 
  2. Praktičnog u trajanju od 4h

 

Obuka nije uniformna i moguće je prilagoditi potrebama ugostitetljskog objekta.

 

Polaznici po završenoj obuci dobijaju elektronsku skriptu i elektronski sertifikat o završenoj obuci.

Za prisustvo obuci neophodna je kuvarska uniforma i poštovanje svih bezbednosnih propisa.

CENA OBUKE PO POLAZNIKU JE 12.000 dinara.

Plaćanje se vrši gotovinski na mestu održavanja obuke.

Prijavite se ovde

BEZBEDNOST HRANE I PRIMENA HACCP SISTEMA U KUHINJSKOM POSLOVANJU I OZNAČAVANJE NEUPAKOVANE HRANE I HRANE ZA DOSTAVU

bezbednost hrane

Benefit ugostiteljskih objekata koji konstantno i dosledno uslužuju bezbednu hranu i piće svojim konzumentima jeste lojalnost i povrat gostiju, kao i izbegavanje kazni uzrokovanih nepoštovanjem zakonskih regulativa. 

Pružanje usluga ishrane i pića u hotelima i restoranima predstavlja izazov s obzirom na raznolikost rizika i složenost gastronomskih proizvoda. Komunikacija između konzumenata i zaposlenog osoblja u ugostiteljskim objektima izaziva zabrinutost zbog čega je alergene životne namirnice u sastavu jela prema postojećim zakonskim regulativama neophodno označiti u sredstvima ponude.

Obuka se sastoji iz dva dela:

  1. Teorijskog u trajanju od 2h 
  2. Praktičnog u trajanju od 4h

 

Obuka nije uniformna i moguće je prilagoditi potrebama ugostitetljskog objekta.

 

Polaznici po završenoj obuci dobijaju elektronsku skriptu i elektronski sertifikat o završenoj obuci.

Za prisustvo obuci neophodna je kuvarska uniforma i poštovanje svih bezbednosnih propisa.

CENA OBUKE PO POLAZNIKU JE 12.000 dinara.

Plaćanje se vrši gotovinski na mestu održavanja obuke.

Prijavite se ovde