Tuna - soja - krompir

tuna stek
Vreme pripreme30 minuta
Nivo težineSrednje
Broj porcija1

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
250g
tuna
fleure de sel
biber
80g
kroketi od krompira
120g
zrna soje
40g
putera
60g
pavlake za kuvanje
kora od jednog limuna
ulje od rukole
20g
sotirani lešnik
20ml
sok od zove

Priprema

1. korak
Tunu seći na pravilne pravougaonike.
2. korak
Začiniti solju Fleure de sel i ostaviti da odmori u frižideru oko 2h.
3. korak
U kipuću vodu dodati zrna soje, prokuvati i naglo ohladiti.
4. korak
Izblendovati soju uz dodatak putera i pavlake za kuvanje, i začiniti.
5. korak
U dubokom ulju ispržiti krokete krompira.
6. korak
Na zagrejanom markiranom tiganju izgrilovati tunu do medium faze.
Serviranje
Po želji uz dodatak marinirane kore od limuna.
crveno vino Volere

Volere, Crveno vino

Izuzetno crveno vino pažljivo odabrano od strane naših eskperata kako bi u potpunosti zadovoljilo očekivanja vaših gostiju i donelo uspeh vašem biznisu.

Nebojša Veselinović

Nebojša Veselinović

Šef kuhinje METRO HoReCa centra

Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
METRO horeca centar
  Pronađite inspiraciju
Dobro došli u METRO HoReCa centar!  
Saznajte više
Metro HoReCa centar
Specijalizovani katalog
Ponuda za profesionalne kupce
Asortiman inspirisan Vašim potrebama!  
Saznajte više
specijalizovani katalozi