Teleci kare sa flambiranim kukuruzom

Teletina
Vreme pripreme3 sata
Nivo težineTeško
Broj porcija2

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
500g
teleći kotlet bez kostiju
10g
fleure de sel
10g
bibera
14g
maslinovog ulja
70g
putera
100g
šalot luka
po ukusu
belog luka
100g
fonda od povrća
120g
tikvica
120g
klip kukuruza
20g
brašna
20g
vlašca

Priprema

1. korak
Kotlet odkostiti i očistiti.
2. korak
Od maslinovog ulja, bibera i soli anpraviti mešavinu i utrljati dobro u pripremljen kotlet.
3. korak
Opeći začinjen komad kotleta, oblikovati, vakumirati i kuvati u vakumu 2,5h na 54°C a zatim naglo ohladiti.
4. korak
Tikvice naseckati i sotirati na maslinovom ulju da omekšaju.
5. korak
Kukuruz iseći na pola, dodati u posudu sa tikvicama i sve zajedno flambirati brenerom.
6. korak
Pojačati grejno telo na 220°C i sotirati teletinu na puteru.
7. korak
Od soka koji nam je ostao od kuvanja teletine, napraviti sos.
8. korak
Sotirati šalot luk. Dodati mu sok od kuvanja. Procediti i u dobijenu tečnost dodati fond od povrća i roux (puter i brašno). Redukovati do željene gustine.
Serviranje
Servirati po želji sa dodatkom sitno seckanog vlašca.
rose vino Volere

Volere, Rosé

Upotpunite svoj meni ovim svežim i voćnim italijanskim kvalitetnim vinom kreiranim isključivo za vaš uspeh. 

Nebojša Veselinović

Nebojša veselinović

Šef kuhinje METRO HoReCa centra

Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
METRO horeca centar
  Pronađite inspiraciju
Dobro došli u METRO HoReCa centar!  
Saznajte više
Metro HoReCa centar
Specijalizovani katalog
Ponuda za profesionalne kupce
Asortiman inspirisan Vašim potrebama!  
Saznajte više
specijalizovani katalozi