Uštipci od bundeve sa kremom od bundeve, sunđerastim kolačem i prašinom od bundeve
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
100 gr
bundeve100 gr
brašna od semena bundeve100 gr
brašna od bundeve1 kesica
praška za pecivo2 kom
jaja200 ml
jogurta100 gr
putera100ml
neutralne pavlakešećer
so
Priprema
Za uštipke
Pomešati tri vrste brašna sa praškom za pecivo, posoliti, a zatim dodati umućeno jaje sa jogurtom. Tako napravljenu masu kašikom formirati u oblik uštipka i pržiti na vrelom ulju.
Za kremu od bundeve
U vakum kesu spakovati očišćene kocke bundeve, fond od povrća i puter i kuvati na 90°C 30 minuta. Izvaditi iz kese i izblendovati u fini nežni krem, a zatim začiniti.
Za sunđerasti kolač
Napraviti masu od sledecih namirnica: 140 grama jaja, 75 grama brašna, 90 grama šećera, 80 grama otopljenog putera, 1 gram soli, 20 grama soka od bundeve i po potrebi dodati jestivu boju.
Dobijenu masu sipati u isi bocu, aktivirati, a zatim sipati u kartonske čaše do pola. Toplotno obraditi u mikrotalasnoj rerni 50 sekundi.
Dobijenu masu sipati u isi bocu, aktivirati, a zatim sipati u kartonske čaše do pola. Toplotno obraditi u mikrotalasnoj rerni 50 sekundi.
Za prah od bundeve
Bundevu dehidrirati na 70°C 12 sati, zatim je samleti u mlinu za kafu da se dobije tekstura praha.
Servis
Kada su svi segmenti spremni, servirati po želji.