Svinjska krmenadla u korici od semena bundeve sa turšijom od bundeve, aromatičnim kestenom i bundevom
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
300 gr
svinjske krmenadle100 gr
bundeve30 gr
semena bundeve100 ml
sirćeta200 ml
vode10 gr
đumbira1 štapić
cimeta1 kom
zvezdastog anisa3 kom
karanfilića100 gr
šećerapo ukusu
so, biber100 gr
kestena200 gr
puteraPriprema
Za meso
Krmenadle začiniti i ispeći sa svih strana. Nakon toga ih premazati belancetom i uvaljati u samlevene semenke golice. Zapeći u rerni.
Za turšiju
Prokuvati marinadu od 400 ml vode, 200 ml sirćeta, 20 gr svežeg đumbira, štapića cimeta, 10ak komada karanfilića i 1 zvezdastog anisa. Ohladiti i sipati u vakum kesu. U kesu dodati rendanu bundevu i sve zajedno vakumirati i ostaviti sat vremena da se marinira ili uraditi mariniranje u vakum mašini direktno.
Za povrće
Kesten glazirati na puteru, a zatim dodati kocke začinjene bundeve.
Servis
Kada su svi segmenti spremi, servirati po želji.