Popiet od grdobe
Pravi morski specijalitet.
Ovaj recept ispuniće sva vaša gastronomska očekivanja.
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
220grama
grdobe70grama
zelene tikvice20grama
stabiljke celera1
šargarepa30grama
puteraPo ukusu
soZa sos
50grama
putera30grama
šećera1
pomorandža (sok i kora)10dl
sirupa od ružeZa prilog
1komad
krompir200grama
brokolija40grama
šalot luka20grama
putera40grama
neutralne pavlakePriprema
1. korak
Rep grdobe postaviti između dva parčeta providne folije i blago ulupati tučkom za meso.
2. korak
Po sredini ribe staviti štapić šargarepe i celera, začiniti i urolovati sve zajedno.
3. korak
Rolnicu od ribe staviti na papardele od tikvica i opet sve zajedno urolovati. Zatim dobijenu rolnicu uviti u providnu foliju i napraviti oblik bombone.
Sada je riba spremna za kuvanje.
Sada je riba spremna za kuvanje.
4. korak
U odgovarajuću šerpu naliti vode, dodati začine i spustiti rolnicu od ribe. Ne dozvoliti da voda kuva, već kuvati ribu na laganijoj vatri. Dok se riba kuva napraviti prilog.
5. korak
U slanu kipuću vodu dodati kockice krompira i kuvati.
6. korak
U posebnoj posudi na puteru sotirati šalot luk i dodati mu cvetove brokolija. Sve zajedno sotirati i dodati vodu u kojoj se kuvao krompir. Kada je brokoli kuvan izblendovati ga uz dodatak putera i neutralne pavlake do kremaste teksture.
7. korak
Na puteru istopiti šećer, naliti sokom od pomorandže i korom pomorandže, dodati sirup od ruže i redukovati do željene gustine.
8. korak
Kada riba bude kuvana, iseći je na pola (da se vidi presek) i servirati sa povrćem i sosom.