Mughalska piletina sa đumbirom
Najbolja handi piletina u gradu!
Mughalska kuhinja sastoji se od jela nastalih u srednjovekovnoj Indiji u centrima Mughalskog carstva. Predstavlja kombinaciju stilova kuvanja i recepata centralne Azije i severne Indije. Na nju je snažno uticala centralnoazijska kuhinja, iz regiona odakle potiču turko-mongolski mughalski vladari, a zauzvrat je sama snažno uticala na regionalne kuhinje moderne severne Indije, Pakistana i Bangladeša.
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
1kg
pilećih grudi500grama
paste od luka30grama
METRO Chef badema 30grama
semenki susama 300ml
ulja150ml
aro mleka 75grama
pavlake za kuvanje 150grama
maslaca2,5kašičice
kokosovog brašna30grama
zelene čili papričice 2kašičice
crvene čili papričice, tucane 30grama
belog luka, iseckanog 1kašičica
aro soli Priprema
1. korak
Isecite pileće grudi na žilijen trake.
2. korak
U tiganj stavite ulje, dodajte beli luk i tucanu čili papričicu. Dodajte piletinu i prodinstajte.
3. korak
Dodajte pastu od luka sa bademom i semenkama susama. Dodajte mešavinu pavlake, maslaca i kokosovog brasna. Mešajte ih na normalnoj temperaturi kako biste napravili homogenu smesu. Potom dodajte mleko i kuvajte 45 minuta.
4. korak
Kada je piletina gotova, dodajte đumbir i čili papričice na vrh, poklopite na 2 minuta i poslužite sa naan hlebom.
“Oslanjam se na proizvode METRO robnih marki zbog ustaljenog kvaliteta koji mi omogućava kontinuitet uspeha recepata koje spremam.”
CHEF Sajid Ali