Mughalska piletina sa đumbirom

Najbolja handi piletina u gradu!

Mughalska piletina

Mughalska kuhinja sastoji se od jela nastalih u srednjovekovnoj Indiji u centrima Mughalskog carstva. Predstavlja kombinaciju stilova kuvanja i recepata centralne Azije i severne Indije. Na nju je snažno uticala centralnoazijska kuhinja, iz regiona odakle potiču turko-mongolski mughalski vladari, a zauzvrat je sama snažno uticala na regionalne kuhinje moderne severne Indije, Pakistana i Bangladeša.

Vreme pripreme60 min
Nivo težinelako
Broj porcija6

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
1kg
pilećih grudi
500grama
paste od luka
30grama
METRO Chef badema
30grama
semenki susama
300ml
ulja
150ml
aro mleka
75grama
pavlake za kuvanje
150grama
maslaca
2,5kašičice
kokosovog brašna
30grama
zelene čili papričice
2kašičice
crvene čili papričice, tucane
30grama
belog luka, iseckanog
1kašičica
aro soli

Priprema

1. korak
Isecite pileće grudi na žilijen trake.
2. korak
U tiganj stavite ulje, dodajte beli luk i tucanu čili papričicu. Dodajte piletinu i prodinstajte.
3. korak
Dodajte pastu od luka sa bademom i semenkama susama. Dodajte mešavinu pavlake, maslaca i kokosovog brasna. Mešajte ih na normalnoj temperaturi kako biste napravili homogenu smesu. Potom dodajte mleko i kuvajte 45 minuta.
4. korak
Kada je piletina gotova, dodajte đumbir i čili papričice na vrh, poklopite na 2 minuta i poslužite sa naan hlebom.
CHEF Sajid Ali

“Oslanjam se na proizvode METRO robnih marki zbog ustaljenog kvaliteta koji mi omogućava kontinuitet uspeha recepata koje spremam.” 

CHEF Sajid Ali

Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
Horeca centar
Pronađite inspiraciju
Dobro došli u  HoReCa centar!
Saznajte više
HoReCa inspiracija
Specijalizovani katalog
ponuda za profesionalne kupce
 Asortiman inspirisan Vašim potrebama!
Saznajte više
Katalog