Grdoba sa romesko sosom i salsom od maslina
Ukus Mediterana na vašem tanjiru.
Nedoljiv spoj ukusa.
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
220grama
repa grdobe40ml
Metro Chef maslinovo ulje100grama
putera1komad
limunaSalsa od crnih maslina
100grama
crnih maslina1komad
sveže crvene chilli papričice20grama
peršuna i bosiljka sitno iseckanih30grama
mladi žuti listovi celer štapića sitno iseckani1čen
belog luka1komad
limunaPo ukusu
sveže mleveni crni biberPo ukusu
METRO Chef maslinovo uljePo ukusu
METRO Chef balzamiko sirćeGarniš
brunoise od paprika i špargle na puteru50grama
putera120grama
paprika2komada
špargleRomesco sos
3čena
belog luka3komada
paradajza (samo meso)40grama
lešnika (sitno seckanog)1
peperonocina1
žumance100ml
METRO Chef maslinovog ulja2kašike
vinskog sirćetaPriprema
1. korak
Rep grdobe začiniti i kuvati ga na otopljenom puteru uz neprestano prelivanje ribe sa puterom.
2. korak
Iseckajte sve sastojke za salsu od maslina i marinirajte ih u maslinovom ulju i balzamiko sirćetu.
3. korak
Napravite sos od mesa paradajza, belog luka sitno iseckanog, samlevenog lešnika i peperoncini paprike. Žumance umutiti sa dodatkom ulja i sirćeta i dodati sve ostale namirnice, sve zajedno promešajte i začinite.
4. korak
Za prilog isecite razne paprike na fini bruonaz i lagano ih sotirajte na puteru.
5. korak
Šparglu blanširati i završiti na puteru.
6. korak
Kada je riba gotova, sve zajedno servirajte.