Gluten free njoke sa povrćem
Zdravo i ukusno.
Ako volite italijansku hranu, a ne prijaju vam namirnice sa glutenom, ovaj aromatični recept je savršen za vas.
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
500grama
METRO Chef krompira300grama
gluten free brašnaPo želji
soPo želji
Žalfija sveža80grama
praziluk120grama
crvene paprike400grama
paradajza120grama
baby spanaćPriprema
1. korak
Skuvati krompir u ljusci. Tako skuvan vruć krompir oljuštiti, ispasirati i ostaviti da se ohladi.
2. korak
Kada je krompir ohlađen dodati mu brašno, so i svežu sitno seckanu žalfiju.
Umesiti kompaktno testo i oblikovati u valjak, zatim nožem za njoke seći testo na odgovarajući oblik.
Umesiti kompaktno testo i oblikovati u valjak, zatim nožem za njoke seći testo na odgovarajući oblik.
3. korak
Za sos, sotirati praziluk i crvenu papriku zatim dodati meso od paradajza i sve zajedno uz dodatak začina dokuvati.
4. korak
Njoke spustiti u slanu ključalu vodu i kada njoke isplivaju na površinu izvaditi ih i spojiti sa sosom i uz dodatak vode u kome su se kuvale ih završiti. Pred kraj u sos i njoke dodati beby spanać.
Nebojša Veselinović, šef kuhinje HoReCa centra