Gluten free njoke sa povrćem

Zdravo i ukusno.

Njoke-Hero

Ako volite italijansku hranu, a ne prijaju vam namirnice sa glutenom, ovaj aromatični recept je savršen za vas.

Vreme pripreme60 min
Nivo težinesrednji
Broj porcija4

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
500grama
METRO Chef krompira
300grama
gluten free brašna
Po želji
so
Po želji
Žalfija sveža
80grama
praziluk
120grama
crvene paprike
400grama
paradajza
120grama
baby spanać

Priprema

1. korak
Skuvati krompir u ljusci. Tako skuvan vruć krompir oljuštiti, ispasirati i ostaviti da se ohladi.
2. korak
Kada je krompir ohlađen dodati mu brašno, so i svežu sitno seckanu žalfiju.
Umesiti kompaktno testo i oblikovati u valjak, zatim nožem za njoke seći testo na odgovarajući oblik.
3. korak
Za sos, sotirati praziluk i crvenu papriku zatim dodati meso od paradajza i sve zajedno uz dodatak začina dokuvati.
4. korak
Njoke spustiti u slanu ključalu vodu i kada njoke isplivaju na površinu izvaditi ih i spojiti sa sosom i uz dodatak vode u kome su se kuvale ih završiti. Pred kraj u sos i njoke dodati beby spanać.
Nebojša Veselinović

Nebojša Veselinović, šef kuhinje HoReCa centra

Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
Horeca centar
pronađite inspiraciju
Dobro došli u  HoReCa centar!
Saznajte više
Specijalizovani katalog
Ponuda za profesionalne kupce
 Asortiman inspirisan Vašim potrebama!
Saznajte više
Katalog