Baursaks

Ulična hrana: rastući trend koji na ulice Kazahstana donosi internacionalnu kuhinju.

Baursaks

Baursaks su kazahstansko nacionalno jelo koje se pravi od kružnih ili trouglastih komada testa prženih u ulju. Recept može biti izmenjen u zavisnosti od toga da li želimo da baursaks budu slatki ili slani. Ponekad se baursaks opisuju kao vrsta azijske krofne. Tradicionalno se pripremaju u važnim prilikama, kao što su venčanja, ali i pomeni. Ljudi veruju da miris ulja i testa koje se prži leti visoko u nebo i da naši voljeni koji više nisu sa nama, mogu da se naslađuju njihovom aromom. Ovo jelo ima viševekovnu istoriju i izuzetno je hranljivo.

Vreme pripreme1:30 h
Nivo težinelako
Broj porcija6

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
700grama
aro brašna
10grama
kvasca
1čaša
aro mleka
1čaša
vode
300ml
aro ulja (za testo)
1,5kašičica
soli
1kašičica
aro šećera
Za prženje
aro ulje

Priprema

1. korak
Zagrejte mleko i vodu da bude mlako. Dodajte kvasac i šećer i pustite da odstoji 15 minuta.
2. korak
Pomešajte brašno sa solju, dodajte mešavinu sa kvascem i ulje.
3. korak
Pripremite testo i ostavite ga da stoji na toplom mestu 1–1.5 sat.
4. korak
Prebacite testo na sto, razvucite ga na 1 cm debljine i secite na kružne ili trouglaste oblike.
5. korak
Pržite u puno ulja dok ne postanu zlatno žuti.
CHEF Rustam Imamniyazov

“Proizvodi brenda METRO su prilagođeni različitim potrebama kupaca i pomažu u vođenju posla sa uličnom hranom na isplativ način, istovremeno održavajući visoke standarde kvaliteta jela koja se pripremaju.”

CHEF Rustam Imamniyazov

Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
Horeca centar
Pronađite inspiraciju
Dobro došli u  HoReCa centar!
Saznajte više
HoReCa inspiracija
Specijalizovani katalog
ponuda za profesionalne kupce
 Asortiman inspirisan Vašim potrebama!
Saznajte više
Katalog