Bakalar Konfit

Odraz tradicionalnog portugalskog recepta i njegove gastronomske istorije.

Bakalar Konfit

Bakalar konfit zasnovan je na originalnom receptu “Bacalhau à Brás” (bakalar u Brás stilu), jednom od najpopularnijih portugalskih jela sa bakalarom. Njegovo poreklo vezuje se za lisabonskog gostioničara po imenu Braz (ili Brás), koji je pomešao sitno iseckani bakalar, pomfrit, kajganu, luk, masline i peršun.

Vreme pripreme1:30 h
Nivo težinesrednji
Broj porcija6

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
1200grama
bakalara
500grama
žumanaca
60grama
jabukovog sirćeta
500grama
METRO Chef luka
20grama
belog luka
10grama
METRO Chef peršuna
10
svežih jaja
300grama
METRO Chef krompira
100ml
METRO Chef ekstra devičanskog maslinovog ulja
Po ukusu
crne masline
Po ukusu
korijander
Po ukusu
so
Po ukusu
crni biber

Priprema

1. korak
Sitno iseckajte crni luk i beli luk i dinstajte u maslinovom ulju dok se luk ne karamelizuje.
2. korak
Paralelno, kuvajte žumanca na 66 ºC sat vremena u vakuumu sa jabukovim sirćetom. Bakalar će se konfitiriati na 85 ºC u 15 minuta. Bakalar držati u rerni na 85 ºC -15 minuta.
3. korak
Podelite bakalar na pola. Jednu polovinu bakalara sačuvajte za čips, a drugu obložite tračicama krompira, dodajte luk i jaja i pospite iseckanim peršunom.
4. korak
Pustite da se polako kuva, jer na ovaj način postaje kremastiji, a zatim začinite solju i biberom.
5. korak
U posudi, uz pomoć modle, oblikujte jelo, dodavanjem komadića bakalara, dehidriranih crnih maslina i listova korijandera.
Chef Luis Gasparo

"Kao rezultat partnerstva između MAKRO-a i Portugalske asocijacije profesionalnih kuvara, imao sam priliku za ogledno kuvanje sa METRO Chef proizvodima koji su svaki put ispunili sva moja očekivanja."

CHEF Luis Gaspar

Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
Horeca centar
Pronađite inspiraciju
Dobro došli u  HoReCa centar!
Saznajte više
HoReCa inspiracija
Specijalizovani katalog
ponuda za profesionalne kupce
 Asortiman inspirisan Vašim potrebama!
Saznajte više
Katalog