AMEIJOAS “À BULHÃO PATO”

Jednostavan recept koji daje prostor da zasija pun ukus najsvežijih školjki. 

Jelo 2 hero

Klasičan način posluživanja školjki u Portugalu, nazvan po pesniku iz 19. veka Rajmundu Antoniju de Buljao Patu.

Vreme pripreme30 min
Nivo težinesrednji
Broj porcija2

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
500g
svežih očišćenih školjki
100gr
sitno seckanog crnog luka
3
sitno seckana čena belog luka
30g
maslinovog ulja
1
veza korijandera 
10g
soli
1dl
šolje belog vina
1
limun

Priprema

1. korak
Oprati školjke od peska pod mlazom vode i ocediti.
2. korak
Sotirati crni i beli luk na maslinovom ulju.
3. korak
Dodati seckane stabljike korijandera i školjke i posoliti.
4. korak
Zaliti belim vinom, i dinstati  5 minuta  dok se školjke ne otvore, uz povremeno mešanje pomeranjem posude kako bi sve školjke bile jednako izložene toploti.
5. korak
Posuti fino seckanim listovima korijandera i začiniti sokom limuna.
Obogatite svoj obrok laganim citrusnim portugalskim belim vinom od autohtonih sorti grožđa iz čuvene doline reke Douro.
Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
HORECA CENTAR
  PRONAĐITE INSPIRACIJU
Dobro došli u HoReCa centar!   
Saznajte više
HoReCa inspiracija
specijalizovani katalog
ponuda za profesionalne kupce  
Asortiman inspirisan Vašim potrebama!  
Saznajte više
Katalog